Inleiding

Sinds 1995 heeft het "fotograficavirus" ons in zijn greep. Van de eerste voorzichtige stapjes , een reeks eenvoudige instamatic camera's , naar doorgedreven speurtochten voor het vervolledigen van onze huidige verzameling. Een verzameling die de geschiedenis van de fotografie in al zijn vormen tracht te illustreren. Van foto's, zoals daguerreotypieŽn, ambrotypieŽn, ferrotypieŽn, kooldrukken, enz. tot fotocamera's, belichtingsmeters, lenzen en allerlei accessoires, en dit, van het ontstaan van de fotografie tot vandaag (het digitale tijdperk). Onze verzameling beperkt zich niet tot een bepaald merk of type toestel maar probeert de hoogtepunten en vernieuwende ontwikkelingen uit de geschiedenis vast te leggen.

Door de toevallige ontdekking van de fotografiebeurzen in Vlaanderen (vooral Berchem en Gent) werden wij ons bewust dat die interesse niet alleen bij ons aanwezig is, maar dat een steeds groeiend publiek geboeid raakt door de fotografica in al zijn aspecten.

 

 

Geachte bezoeker,

Mocht u meer informatie willen over onze verzameling of ons bijkomende informatie kunnen verstrekken, laat het ons weten via E-mail: info@vitalspirit.be.

Zou u bij de fotogalerieŽn bepaalde personen herkennen en als dusdanig de datering nader kunnen bepalen, laat het ons weten via E-mail: info@vitalspirit.be. Wij zouden u daarvoor bijzonder dankbaar zijn!

 

Terug Verder